Un abans i un després

Ens trobem en la setmana després de la finalització de la temporada 2016 / 2017... Un moment històric, una grandiosa festa de comiat de la Segona Divisió. Realment es va fer una festa de primera, una ciutat amb aproximadament 20.000 o 25.000 seguidors, simpatitzants, aficionats gaudint d'un dilluns 5 de juny de 2017; una fita inoblidable, històrica; bé, cal dir que a aquestes dades s'haurien d'afegir al més del doble o el triple de persones que varen seguir-ho per televisió, i en concret per Esport3. I és que val la pena saber que existeix un món de seguidors i simpatitzants que provenen de les diferents comarques de Girona, Barcelona, i també d'altres províncies. Sí, és així, i això fa que, tal com ha dit el nostre Pablo Machín, molts d'ells aficionats del Barça, del Madrid, de l'Espanyol... Ara realment siguin seguidors incondicionals del Girona FC. Això és una realitat i hem d'aprofitar-la, al mateix temps que augmentar aquesta sinergia positiva que tenim.

Durant tots aquests dies he parlat amb moltes persones a les quals els hi agrada el futbol i que són cules, periquitos o merengues, i tots ells estan encantats amb el Girona a Primera. Molts d'ells seguien els últims esdeveniments del club aquest any i, fins i tot, ara volen fer-se socis. Estem parlant de persones de la província de Barcelona, de la mateixa Barcelona, per on jo em moc professionalment, i igual segurament també molta gent de molts d'altres llocs. És tant la il·lusió que, fins i tot, s'han incrementat les vendes de tot tipus de publicitat del Girona: samarretes, bufandes, articles de decoració, i... tattoos (dels quals pots veure una fotografia fent click aquí); N'he vist de l'escut amb frases úniques. Increïble, però cert. El Girona ha passat d'ésser un club de futbol a ésser un sentiment, una passió; I aquí sí que es pot dir clarament que el Girona és més que un club.

La gent està entusiasmada, hi ha una gresca, joia, il·lusió desencadenada al voltant, que l'hem d'aprofitar. Si es gestiona bé tot això, i continuem animant com fins ara i força més, aquest somni pot durar molts anys i qui sap fins a on podem arribar. En química és diria que estem trobant la fórmula de l'èxit. Segur que aconseguirem aquesta fórmula ben aviat.

Pere Lleonart.

Comentaris